Biografie

Chanel de Lange

Mijn naam is Chanel - maar zover was je denk ik al - het creatieve brein achter deze lifestyleblog. Ik woon samen met mijn vriend Claudio in hartje Amsterdam en vanuit mijn eigen keuken bereid ik allerlei heerlijke gerechten die ik met liefde met jou deel.

Ik neem je graag overal mee naartoe. We zullen samen op culinaire reizen gaan onder andere in Italië, waar ik je soms plekken zal laten zien die je wellicht in de eerste instantie niet eens zo zullen aanspreken. Maar waar je hierna vast en zeker met een andere blik naar zult kijken. Ik ga echt voor het lokale eten, de smaken, de verhalen en de cultuur. Ik proef graag van andere werelden en gebruiken om zo mijn denkvermogen in mijn keuken te vergroten. Ook ga ik graag naar de markten, daar waar je al je het voedsel zelf mag aanraken, uitkiezen, ruiken en proeven om hier vervolgens zelf wat mee te kunnen bereiden. Geweldig vind ik dat!

Naast mijn passie voor koken heb ik nog een grote passie en dat is voor bloemen. Ik hou enorm veel van de natuur, van haar vormen, kleuren, geuren, het gebruik en de geschiedenis ervan. De inspiratie van de natuur gebruik in mijn koken, om mijn creativiteit te stimuleren voor bijvoorbeeld mijn creaties met bloemen of de styling van woningen, kantoren, musea en/of feesten.

Je kan mij met een gerust hart een compleet feest tot in de puntjes laten stijlen. Ik hou ervan om een tafel tot in de finesses op te maken. Daar kan ik echt van genieten. Hier op de site zal je een paar voorbeelden zien van bijvoorbeeld een huwelijk, een openingsborrel van een nieuw kantoor of een "private dinner".

In het dagelijkse leven, wanneer ik niet aan het koken ben, vindt je mij regelmatig in de Hortus Botanicus of in een van de vele musea. Ik haal hier heel veel inspiratie uit voor mijn werk en vind hier mijn rust, midden in het drukke Amsterdam.

Ik ben opgegroeid in het kleine en mooie Rozendaal (Gelderland). Met mijn ouders en twee broers woonden we hier midden op de Veluwe tegen de bossen van de Posbank aan. Echt een uniek stukje on-Nederlands gebied. Toen ik ging studeren ben ik naar Amsterdam verhuisd en volgde ik daar de studie Mediastyling, Mode en Kunstgeschiedenis aan Akademie Voque.

Na mijn afstuderen ben ik uiteindelijk terechtgekomen in de cosmetica branche en ben ik een aantal jaren shopmanager geweest bij het prachtige Skins Cosmetics (een keten met high-end niche parfums en cosmetica), op één van de mooiste locaties, namelijk in het Conservatorium Hotel te Amsterdam. Door mijn jaren in deze nichewereld is mijn passie en affiniteit voor geuren ontstaan en vergroot. Dit heeft er toe geleid dat ik tegenwoordig dan ook mijn eigen geurkaarsen maak. Die vindt je binnenkort in mijn webshop (met natuurlijk wat meer uitleg).