SICILIAANSE VISSTOOF

30-04-2020

Visstoof met venkel en parelcouscous

Ingrediënten:

2 tenen knoflook
2 venkelknollen
15 g verse basilicum
4 el verse olijfolie
1 tl gemalen kaneel
800 g Mutti polpa in blik
90 g taggia olijven
400 g verse kabeljauwfillets
300 g parelcouscous
50 gram ongezouten geroosterde amandelen

Bereidingswijze:

  1. Snijd de knoflook fijn en snijd de onderkant en de stelen van de venkelknollen en bewaar het groen om het gerecht mee te decoreren. Halveer de venkel en snijd in stukjes van 2 cm. Ik gebruik hier van een mandoline. Snijd de stelen van het basilicum fijn.
  2. Verhit wat olijf olie in een hapjespan en bak de knoflook, venkel, basilicumsteeltjes en kaneel met peper en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur. Voeg de polpa en olijven toe, breng aan de kook en laat 10 min. op middelhoog vuur stoven met de deksel schuin op de pan.
  3. Kook ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
  4. Snijd de kabeljauwfilet in stukken van 4 cm, bestrooi met peper en eventueel zout. Voeg de laatste 4 min. toe aan de stoof en laat zachtjes garen.
  5. Doe de amandelen, ¾ van de basilicumblaadjes, de rest van de olie en 3 el (per 4 personen) opgevangen kookvocht in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een grove pasta.
  6. Meng de amandelpasta door de couscous. Bestrooi de stoof met de rest van het basilicum en het achtergehouden groen van de venkel. Serveer met de couscous.