Private Dinner        

11-10-2019

       Private Fall Dinner

                  in een 17e eeuws pand aan de Herengracht

In de september maand heb ik een Private dinner mogen organiseren voor een klant. Met als thema 'Fall Dinner'. Het diner vond plaatst in een prachtig oud karakteristiek 17e eeuws pand aan de Herengracht in Amsterdam, dat tegenwoordig dient als kantoor van o.a. Iamrealestate.

De opdrachtgeefster vroeg mij om een private dinner te organiseren voor 16 personen op haar kantoor. Uniek natuurlijk! Ze vroeg mij om te zorgen voor bloemen, tafeldecoratie, styling van de tafel, servies, menukaarten, naamkaartjes en natuurlijk het diner zelf. De klant gaf aan veel warme tinten te willen zoals paars, bordeaurood & goud. Ook liet ze mij verschillende sfeerbeelden zien van prachtige stil levens. Ik heb mij hier enorm door laten inspireren, door te werken met een grote groene loper van echt mos die midden over de lange eettafel liep met daarop opgesneden granaatappels, vijgen en druiventrossen en grote dennenappels. Op de menukaarten wilde ik de sfeer van de tafel laten terugkomen, zonder dat het daarbij een 'geijkte' herfstsfeer zou worden.

Als voorgerecht kregen de gasten soep, gemaakt van verse pompoenen met room, geserveerd in gouden kommetjes. En als hoofdgerecht een Gnocchi van Cavolo Nero met ricotta in salie-pancettaboter met eetbare viooltjes. En als nagerecht kregen de gasten een prachtig versierde taart die ook geheel passend bij het thema was gemaakt door Eat My Art.