Landgoed Kraaybeekerhof

28-10-2019

Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen voelt heel toegankelijk aan. Je kunt er zo naar binnen wandelen. Je voelt je er meteen op je gemak, omdat de omgeving er nog heerlijk ongerept en ruig uitziet. Sinds kort is ook het restaurant van het landgoed weer tijdelijk geopend, waar chef-kok Eric Veluwen er de lekkerste gerechten maakt met de seizoensgroenten uit eigen oogst.

Er vinden ook regelmatig activiteiten plaats, zoals 'toekomstzaaien' en er is sinds kort ook een waar voedselbos aangelegd! Hier ben ik natuurlijk heel enthousiast over (laatst heb ik hier ook al een artikel over gedeeld). Ze hebben op het landgoed ook een Kraaybeekerhof Academie voor een opleiding tot natuurvoedingsdeskundige.

Bij binnenkomst tref ik een aantal manden aan met o.a. stoofpeertjes, zoete-aardappels & courgettes in allerlei vormen. Het is de bedoeling dat je zelf je groente of fruit pakt en afrekent. Er hangt een krijtbordje met de prijzen, er staat een weegschaal en onder de tafel staat een grote melkbus waarin , je het geld  kan storten. Heb je geen contact geld dan kun je de boer even een appje sturen voor een Tikkie. Geweldig toch?! Ik koop wat kleine mini-courgettes, want wat niet veel mensen weten is dat juist de kleine courgettes veel meer smaak bevatten.

Op het landgoed vindt je ook een aantal gewassen met o.a. palmkool (in Italië noemen ze dit Cavolo Nero, hier heb ik vorige week mijn gnocchi van gemaakt voor een private dinner), paarse boerenkool en spruitjes. Voor degene die niet wisten hoe een spruitjesplant eruit ziet, is dit vooral erg leuk om te zien. Je ziet ze in de winkel natuurlijk alleen maar in een plastic zak, zonder deze schoonheid.

Echt een aanrader om hier eens een kijkje te nemen!